Vereniging

De Puitenslagersfeesten zijn ontstaan op en rond de kerk van de Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand, door Beverenaars ook wel de Nieuwe Parochie genoemd.

Reus Sefken de Puitenslager gebouwd in 1954 lag aan de basis van de keuze van de naam.

In 1979 bestond de Nieuwe Parochie 45 jaar en was het tijd voor een jubileumstoet. Maar ook tijd om de meikermis om te dopen tot de Puitenslagersfeesten. Reus Sefken de Puitenslager was hiervoor aan vervanging toe en het was kunstenaar Edwin Raes die tekende voor het bouwen van de nieuwe reus.

De Puitenslagersfeesten staan voor een volksfeest dat toegankelijk moet zijn voor IEDEREEN. Er is oog voor immaterieel cultureel erfgoed maar ook vernieuwende elementen. Zo is de Vlaamse kermis, vervangen door de KIDS CITY waarbij het feestcomité voorziet en een massa gigantische springkastelen, zweefmolens en animatie. Iedere 5 jaar gaat er een STOET uit met telkens een ander thema. Zo organiseerde het feestcomité in 2008 de Grootste Reuzenstoet ter Wereld

Door de jaren heen zijn de Puitenworp, het Puitenslagersgebak en de Puitenslagersfeesten, telkens het tweede weekend van mei, verankerd in het Beverse leven.

Klassiekers zoals een ambachten-, jaar- en antiek- en rommelmarkt werden vanaf 2016 kregen de Puitenslagersfeesten een heus podium aan het kerkplein.

De Puitenslagersfeesten worden georganiseerd door een bestuur van vrijwilligers, gesteund door de gemeente Beveren, Provincie Oost-Vlaanderen en honderden voornamelijk lokale bedrijven die de Puitenslagersfeesten een warm hart toe dragen.