Het laatste nieuws
30th april 2019 Puitenslagers
In Staff Picks

Puitenslagers klinken met ‘Sefken’ op jubileumjaar

Bier maakt feest compleet

Het feestcomité van de Onze-Lieve-Vrouwparochie trekt voor de 40ste keer tijdens de eerste weken van mei alle registers open voor de Puitenslagersfeesten. Voor het jubileum mocht een feestbier uiteraard niet ontbreken. Peter De Munck creëerde hiervoor ‘Sefken’, een donkerkleurig bier van 6,5%.

De Puitenslagersfeesten worden woensdag 1 mei naar jaarlijkse traditie afgetrapt met een jeugdmeeting op het atletiekplein van Volharding. Vrijdag 3 mei is er de eerste activiteit op het feestterrein van de Onze-Lieve-Vrouwparochie en kan men er aanschuiven voor de streekbierenavond van de KLJ en Landelijke Gilde. Men kan er meteen ook het officiële Puitenslagersbier proeven: Sefken, genoemd naar de reus Sefken de Puitenslager die 65 jaar geleden werd gedoopt. Het bier is een creatie van Peter De Munck van Huisbrouwerij Fienneke. “Het bier is hergist op de fles, donkerkleurig en smaakt vooral naar meer”, lacht de brouwer. “Het mag ook een label dragen omdat we uitsluitend met Belgische hop hebben gewerkt.” Sefken zal ook nog geschonken worden in verschillende cafés tijdens de Puitenslagersfeesten en op zondag 12 mei tijdens de folklorestoet aan de toog op het Kerkplein.

Zaterdag 4 mei gaan de festiviteiten verder met de ½ Liter Fuif in de tent op het ’t Congoken. Zondag 4 mei is er een sneukeltocht van 30 km doorheen het landelijke Beveren met vijf tussenstops om van te smullen. Inschrijven kan nog tot 1 mei. Om 14 uur is er ook nog een jaarmarkt waarbij veehouders hun mooiste dieren laten paraderen.

In het Erfgoedhuis Hof ter Welle kan men nog tot en met 25 augustus ook een expo bezoeken rond de Puitenslagersfeesten en de reus Sefke De Puitenslager. Je komt er alles te weten over de herkomst van het ‘puitenslaan’, het ontstaan van de Nieuwe Parochie, over reuzenbouwer Georges Staes en over de feestvierders van vroeger en nu.

Volgend weekend schakelen de festiviteiten een versnelling hoger met een internationale folklorestoet met meer dan 40 groepen en 700 figuranten. Alle info: https://www.puitenslagers.be

In het Erfgoedhuis Hof ter Welle kan men een expo bezoeken over de geschiedenis van de Puitenslagersfeesten.
Het feestcomité geeft dit weekend de aftrap van de 40ste editie van de feesten.

Comments (0)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*