Veiligheid

WIJ WENSEN IEDEREEN VEILIGE PUITENSLAGERSFEESTEN TOE ! 

GEEN GLAS EN BLIK 

Op het feestterrein (Chiro Sint-Lutgard) zijn glas en blik verboden. Glas en blik kunnen scherp zijn wanneer het op de grond ligt of verkeerd wordt gebruikt. Dit kan verwondingen veroorzaken. Laat glas en blik dus thuis! 

ALGEMENE VEILIGHEID 

Om veiligheidsredenen vragen wij om geen rugzakken mee te nemen. De volgende voorwerpen zijn verboden op het feestterrein: blik, glas, spuitbussen, drugs, wapens, voorwerpen met discriminerende en/of provocerende teksten en/of uitingen, slag-, steek-, vuur- of stootwapens of andere voorwerpen die als wapen zouden kunnen worden aangewend, voorwerpen die de veiligheid, gezondheid of welzijn van de bezoekers negatief kunnen beïnvloeden, vuurwerk, fakkels, en eender welk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden beschouwd 

 TIPS VAN DE POLITIE 

Bij de Puitenslagersfeesten komen niet alleen liefhebbers. Helaas is het ook een gelegenheid voor bijvoorbeeld zakkenrollers. Daarom hieronder een aantal tips en adviezen van de politie. Wanneer je getuige bent van een diefstal door een zakkenroller of wanneer je een verdachte situatie ziet, noteer of onthoud dan het signalement van de verdachte en bel de politie via 112. Ben je slachtoffer van diefstal? Doe dan aangifte via www.police-on-web.be of in één van de politiekantoren. 

Geef zakkenrollers geen kans: 

  • Houd de tas altijd dicht, met de rits naar het lichaam toe. 
  • Houd dure spullen niet zichtbaar in de hand of laat ze thuis 

 WONINGINBRAKEN 

Geef inbrekers geen kans tijdens de puitenslagersfeesten. Sluit ramen en doe de deur op slot als je komt feesten.  

ALCOHOL IN HET VERKEER
BOB = NUL OP ! 

Dat BOB nul opheeft wanneer hij nog moet rijden, staat in het collectief geheugen gegrift. Want wie BOB is, drinkt uitsluitend alcoholvrije alternatieven. En brengt zo iedereen veilig thuis. 

Plan vooraf hoe je veilig terugkeert. Misschien heb je een toffe chauffeur als BOB? Of kom je met de fiets die je in onze fietsparkings kan plaatsen? En wat denk je van een taxi? Opties genoeg om jouw uitstap te plannen naar de Puitenslagersfeesten, want één ding weet je dan zeker: iedereen geraakt veilig en wel weer thuis. Ook daar mag je trots op zijn.